MILLIY BRENDLARNI XALQARO BOZORLARGA MOSLASHTIRISH: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - Xaydarova Kamola Axinjanovna; Dilnura Juraeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.Ushbu ilmiy maqolada milliy brendlarni xalqaro bozorlarga moslashtirish muammosi nazariy va amaliy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqot davomida brendlash strategiyalarining asosiy modellari, madaniyatlararo moslashuv mexanizmlari va O’zbekiston milliy brendlarining xalqaro bozorga chiqish tajribasi o’rganildi. Maqolada O’zbekiston brendlarining raqobatbardoshligini oshirish yo’llari, glokalizatsiya yondashuvi, shuningdek sun’iy intellekt va raqamli kanallar orqali xalqaro brendlashning zamonaviy tendensiyalari ko’rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari O’zbekiston ishlab chiqaruvchi va eksport qiluvchi korxonalar uchun amaliy ahamiyatga ega bo’lgan tavsiyalar bilan yakunlangan.