GURMAN MARKETING: RESTORAN VA OZIQ-OVQAT ISHLAB CHIQARUVCHILARNING CO-BRENDING STRATEGIYALARI - Zoirova Zilola (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada gurman marketing tushunchasi hamda restoran va oziq-ovqat ishlab chiqaruvchilar o‘rtasidagi co-brending strategiyalarining nazariy va amaliy jihatlari o‘rganilgan. Zamonaviy bozor iqtisodiyoti sharoitida iste’molchilarning sifatli, estetik va eksklyuziv oziq-ovqat mahsulotlariga bo‘lgan talabi ortib borayotgani sababli gurman marketing oziq-ovqat va restoran biznesida muhim marketing yo‘nalishiga aylanmoqda. Maqolada co-brending strategiyasining mohiyati, uning restoran biznesidagi qo‘llanilish shakllari, iste’molchi xulq-atvoriga ta’siri, afzalliklari va muammolari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston bozorida ushbu strategiyani qo‘llash imkoniyatlari ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, co-brending restoran va oziq-ovqat ishlab chiqaruvchilarga brend qiymatini oshirish, savdo hajmini ko‘paytirish va bozorda raqobat ustunligini ta’minlash imkonini beradi.