ELEKTIRON TIJORATDA MARKETING AHAMIYATI - Olimboyeva Sevinch Sherali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada elektron tijorat tizimida marketing faoliyatining ahamiyati va uning biznes rivojlanishidagi roli tahlil qilingan. Zamonaviy raqamli iqtisodiyot sharoitida marketing strategiyalari mijozlarni jalb qilish, brend imidjini shakllantirish va savdo hajmini oshirishda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada elektron tijorat tushunchasi, marketingning asosiy vazifalari hamda raqamli marketing vositalari yoritilgan. Shuningdek, marketing nazariyasining rivojiga katta hissa qo‘shgan olim Philip Kotlerning ilmiy qarashlari asosida elektron tijorat marketingining nazariy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida elektron tijorat sohasida samarali marketing strategiyalaridan foydalanish kompaniyalar raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qilishi aniqlangan.