НОТЎҒРИ ОВҚАТЛАНИШ БИЛАН ЮЗАГА КЕЛАДИГАН ИЧКИ ОРГАНЛАРДАГИ ЎЗГАРИШЛАР - Асадуллаев Анвар Нарзуллаевич (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация. Инсон саломатлиги унинг кундалик ҳаёт тарзи ва овқатланиш маданияти билан чамбарчас боғлиқ. Организмнинг барча тизимлари нормал ишлаши учун инсон тўғри ва мувозанатли овқатланиши керак. Агар овқат таркибида зарур витаминлар, минерал моддалар, оқсиллар, ёғлар ва углеводлар етарли бўлмаса ёки аксинча ортиқча бўлса, организмда моддалар алмашинуви бузилади. Бу эса турли касалликларнинг ривожланишига сабаб бўлади.