OʻLMAS UMARBEKOV VA ARTUR KONAN DOYL DETEKTIV ASARLARIDAGI MUSHTARAKLIK VA O‘ZIGA XOSLIK - Eshnazarova O‘g‘ilshod (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Artur Konan Doyl va Oʻlmas Umarbekov detektiv asarlaridagi mushtaraklik va o‘ziga xoslik jihatlari qiyosiy-tahliliy asosda o‘rganildi. Tadqiqot jarayonida syujet qurilishi, jinoyat motivi, detektiv obrazining tipologik xususiyatlari hamda psixologik va ijtimoiy omillar tahlil qilindi. “Yoz yomgʻiri” va Konan Doylning detektiv asarlari misolida ingliz va o‘zbek adabiyotida detektiv janrining turlicha talqini ko‘rsatildi.