IJTIMOIY MOSLASHUV JARAYONIDA KATTA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA ISTE’MOL MADANIYATI SHAKILLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART–SHAROITLARI - NURMUXAMMADOVA ODINAXON (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada katta maktabgacha yoshdagi bolalarning ijtimoiy moslashuv jarayonida iste’mol madaniyatini shakllantirishning pedagogik mexanizmlari tadqiq etiladi. Abu Nasr Farobiy va zamonaviy iqtisodchilarning qarashlari asosida bolalarda resurslarga nisbatan oqilona munosabatni tarbiyalash shart-sharoitlari tahlil qilingan.