REAL BIZNES SIKLLARI NAZARIYASI: TEXNALOGIK SHOKLAR VA ULARNING TAHLILI - Iskandarov Bekzod Abdijalilovich; Gavhar Saparaliyeva Hamza qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqola real biznes sikllari nazariyasi kontekstida texnalogik shoklarni o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotda texnologik innovatsiyalar va yangiliklarning iqtisodiy o‘sish hamda pasayish fazalariga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada texnalogik shoklarning biznes sikllaridagi roli, ularning iqtisodiy jarayonlarni shakllantirish mexanizmlari va ushbu ta’sirlarni baholash usullari — jumladan statistik va iqtisodiy modellashtirish — ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari texnologik o‘zgarishlarning iqtisodiy dinamika va strategik qarorlar qabul qilishdagi ahamiyatini aniqlashda ilmiy va amaliy foyda beradi.