PUL KREDIT SEKTORINING MAKROIQTISODIY TASIRI - Iskandarov Bekzod Abdijalilovich; Saparova Nigina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada pul-kredit sektorining makroiqtisodiyotga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida pul-kredit tizimining iqtisodiy o‘sish, inflyatsiya, investitsiya faoliyati va ishchi kuchi bozoriga bo‘lgan ta’siri ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada markaziy bankning pul-kredit siyosati, moliyaviy vositalar va ularning iqtisodiy jarayonlarni tartibga solishdagi roli muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari pul-kredit sektorining iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi ahamiyatini ochib beradi va makroiqtisodiy siyosatni shakllantirishda tavsiyalar beradi. Mazkur ish natijalari iqtisodiy rivojlanishni rag‘batlantirish, inflyatsiyani nazorat qilish va moliyaviy barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi.