POLIMER ASFALT VA UNING AN’ANAVIY ASFALTGA NISBATAN USTUNLIKLARI - Mo'minov To'lqinjon; Yo'lbarsov Feruzbek; Avitova Nilufar; Maripov Abobakir (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada polimer asfaltning nazariy va amaliy jihatlari, uning an’anaviy asfaltga nisbatan ustunliklari, zamonaviy yo’l qurilishida qo’llanilishi va ilmiy tadqiqot natijalari batafsil tahlil qilinadi. Polimer qo’shimchalarining asfaltning fizik-me’xanik xossalariga ta’siri, mustahkamlik va chidamlilikka olib keluvchi mexanizmlari, shuningdek, ekologik va iqtisodiy samaradorligi ko’rib chiqiladi. Tarixiy rivojlanish, mintaqaviy tajribalar va milliy olimlarning hissasi, shuningdek, empirik tadqiqotlar asosida polimer asfaltning joriy va istiqbolli imkoniyatlari yoritiladi.