YIRIK SHAHARLARDA TIRBANDLIKNI KAMAYTIRISHNING MUHANDISLIK USULLARI - Avitova Nilufar; Ibrohimov Diyorbek; Anvarjonov Shohruh; Mamatqulov Shahboz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Yirik shaharlarda transport tirbandligi zamonaviy urbanizatsiya jarayonining eng dolzarb muammolaridan biridir. Ushbu maqolada tirbandlikni kamaytirish uchun qo’llanilayotgan muhandislik yondashuvlari, ularning nazariy asoslari va amaliy natijalari tahlil qilinadi. Tarixiy va zamonaviy tajribalar, shuningdek, mintaqaviy va milliy olimlarning ishlari asosida, tirbandlikka qarshi kurashishda muhandislik usullarining samaradorligi chuqur o‘rganilgan. Tanqidiy tahlil va empirik tadqiqotlar asosida samarali yechimlar taklif qilinadi.