ASFALT QOPLAMASIDA YORIQLAR PAYDO BO‘LISHINING OLDINI OLISH TEXNOLOGIYALARI - Maripov Abobakir; Omonliqov Abdurasul; Komolov Asilbek; Ibrohimov Diyorbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada asfalt qoplamasida yoriqlar paydo bo‘lishining oldini olishga oid zamonaviy texnologiyalar va ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Yoriqlar yuzaga kelishining asosiy sabablari, ularning turlari va ta’sir omillari chuqur o‘rganiladi. Adabiyotlar sharhi doirasida nazariy asoslar, tarixiy tajribalar, mintaqaviy va milliy olimlarning qarashlari, amaliy tadqiqotlar va zamonaviy bahs-munozaralarga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, ilg‘or texnologiyalar, innovatsion materiallar va texnik yechimlar tahlil qilinib, ularning qo‘llanilishi bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.