BETON VA ASFALT YO‘LLARNI TAQQOSLASH: AFZALLIK VA KAMCHILIKLAR - Kamolov Asilbek; Anvarjonov Shohruh; Yunusov Shokirjon; Odilov Hikmatillo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada beton va asfalt yo‘llar o‘rtasidagi asosiy farqlar, ularning afzallik va kamchiliklari chuqur tahlil qilinadi. Tarixiy va zamonaviy nazariyalar asosida, mintaqaviy va milliy olimlarning tadqiqotlari hamda amaliy tajribalar yoritilib, yo‘l qurilishida har ikki materialning ekologik, iqtisodiy va texnik jihatlari o‘rganiladi. Empirik tadqiqotlar natijalari asosida beton va asfalt yo‘llarning ekspluatatsiya muddati, xizmat ko‘rsatish xarajatlari va texnologik jihatlari solishtiriladi hamda ularning qaysi sharoitda samaraliroq ekani haqida xulosalar chiqariladi.