O‘ZBEKISTONDA AVTOMOBIL YO‘LLARINI MODERNIZATSIYA QILISH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Avitova Nilufar; Maripov Abobakir; Yunusov Shokirjon; Ibrohimov Diyorbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekistonda avtomobil yo‘llarini modernizatsiya qilish jarayonida yuzaga kelayotgan asosiy muammolar, ularning tub sabablari va amaliy yechimlari keng qamrovda tahlil etiladi. Shuningdek, xalqaro va milliy tajribalar asosida avtomobil yo‘llari infratuzilmasini rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari o‘rganiladi. Tadqiqotda transport vositalari harakatining samaradorligi, xavfsizligi va iqtisodiy rivojlanishga ta’siri chuqur o‘rganilib, zamonaviy texnologiyalarni joriy etish imkoniyatlari hamda mavjud muammolarni bartaraf etish yo‘llari taklif qilinadi.