MAMLAKAT IQTISODIY RIVOJLANISHIDA XIZMATLAR SEKTORINING ROLI - Namozova Bahora Otabekovna; Y. P. Urunbayeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xizmatlar sektorining mamlakat iqtisodiy rivojlanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Unda xizmatlar sohasining tarkibi, asosiy yo‘nalishlari hamda iqtisodiy o‘sishga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, 2023–2024 yillardagi statistik ma’lumotlar asosida xizmatlar sektorining global va milliy iqtisodiyotdagi ulushi ko‘rib chiqiladi. Maqolada xizmatlar sektorining bandlikni ta’minlash, investitsiyalarni jalb qilish va aholi turmush darajasini oshirishdagi roli asoslab berilgan.