MUZEY TURIZMI: 2024–2025 YILLAR STATISTIKASI VA STRATEGIK TAHLILI - Amirova Zebo Mansurjon qizi; Y. P. Urunbayeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi davlat muzey tizimining 2024– 2025-yillardagi statistik ko‘rsatkichlari hamda rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Unda muzeylar soni, tashrif buyuruvchilar oqimi, fondlar boyligi, raqamlashtirish jarayonlari va madaniy merosni saqlashga qaratilgan islohotlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, muzeylar faoliyatining samaradorligini oshirish, ularni zamonaviy boshqaruv tizimlariga moslashtirish va xalqaro tajribalar asosida rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Tahlil natijalari asosida davlat muzey tizimini takomillashtirishga doir strategik yo‘nalishlar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.