HOZIRGI ZAMON IQTISODIYOT NAZARIYASI RIVOJLANISHINING ASOSIY YO‘NALISHLARI - Abdurashidov Muhammad; Y. P. Urunbayeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada hozirgi zamon iqtisodiyot nazariyasining asosiy rivojlanish yo‘nalishlari keng qamrovda tahlil qilinadi. Unda neoklassik, Keyneschilik, institutsional, xulq-atvor, raqamli va yashil iqtisodiyot kabi asosiy yo‘nalishlar chuqur yoritilgan. Shuningdek, globalizatsiya, innovatsiyalar va ekologik muammolarning iqtisodiyotga ta’siri ham batafsil ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy iqtisodiy qarashlarning ahamiyati va istiqbollari ilmiy asosda bayon etiladi.