O‘ZBEKISTON MILLIY VALYUTASI — IQTISODIY MUSTAQILLIKNING ASOSIY USTUNI - Mamarasulova Shahnoza Sherzod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi milliy valyutasi — so‘mning muomalaga kiritilishining tarixiy-iqtisodiy zaruriyati, bosqichlari va bugungi kunda mamlakat makroiqtisodiy barqarorligini ta’minlashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, valyuta islohotlarining pul-kredit siyosatiga ta’siri va liberallashtirish jarayonlarining ahamiyati yoritilgan. Maqolada so‘mning joriy etilishi bilan bog‘liq tarixiy jarayonlar, iqtisodiy barqarorlikka ta’siri, inflyatsiyani nazorat qilish va xalqaro savdo-sotiqdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, milliy valyutaning iqtisodiyotdagi ijobiy va salbiy tomonlari, yuzaga kelgan muammolar va ularning hal etilishi masalalari ko‘rib chiqiladi.