TILSHUNOSLIKDA SINTAKTIK BIRLIKALAR VA ULARNING DERIVATSIYASI - Boltayeva Farangiz Sayfullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqotda Tilshunoslikning muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan sintaksis sohasi doirasida sintaktik birliklarning tabiati, ularning tuzilish xususiyatlari va nutqdagi vazifalari tahlil etiladi. Ishda sintaktik birliklarning shakllanishi, ular o‘rtasidagi bog‘lanishlar hamda derivatsiya jarayonida yuz beradigan o‘zgarishlar izchil yoritilgan.