NAIM KARIMOV IJODIDA ADABIY PORTRET JANRINING AHAMIYATI - Kamronbek Pattayev; Javohir Sayidolimov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada adabiy tanqidning janrlaridan biri bo‘lgan adabiy portret janri shuningdek uning taniqli tanqidchi Naim Karimov ijodidagi o‘rni va ahamiyati xususida so‘z boradi. Unda asar qahramonlarining qiyofasi va turli xususiyatlari adabiy portret orqali qanday ochib berilishi tahlil qilinadi. Shu bilan birga, N. Karimovning qanday usulda portret yaratishi , u yaratgan portretlarning ahamiyati, ijodkorlarning ijodiy qiyofasi va ruhiy olamini tasvirlash usullari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda adabiy portret janrining kelib chiqishi va Naim Karimov bu janrda qay darajada qalam tebratgani ham ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola o‘quvchi va tadqiqotchilarga Naim Karimovning qahramonlar va ijodkorlarning ijodiy qiyofasi, ruhiy olamini chuqurroq tushunishga yordam beradi. Shuningdek boshqa ijodkorlar yaratgan adabiy portretlardan Naim Karimov portretlarining farqi haqida ham fikrlar berib o‘tiladi.