BARQAROR RIVOJLANISH VA “YASHIL” IQTISODIYOT - Abdullayeva Muxlisa Akbarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada barqaror rivojlanish va “yashil” iqtisodiyot tushunchalarining nazariy asoslari hamda ularning zamonaviy iqtisodiyotdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, tabiiy resurslardan samarali foydalanish, ekologik muvozanatni saqlash va iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda “yashil” iqtisodiyotning ahamiyati yoritilgan. Maqolada qayta tiklanuvchi energiya manbalarini rivojlantirish, resurs tejovchi texnologiyalarni joriy etish hamda ekologik xavfsizlikni ta’minlash masalalari keng ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari, O‘zbekiston sharoitida “yashil” iqtisodiyotga o‘tish jarayonlari, mavjud muammolar va istiqbolli yo‘nalishlar tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari barqaror rivojlanishni ta’minlashda innovatsion yondashuvlar va ekologik siyosatning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.