ADABIY TANQID VA ABDULLA QODIRIY IJODI. - Sabirdinov Akbarali; Mirzadavlatova Gulnozaxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o’zbek adabiyotida adabiy tanqidning shakllanishi va rivoji, uning badiiy ijod bilan uzviy aloqasi, Abdulla Qodiriy ijodiga nisbatan turli adabiy tanqidiy qarashlar tarixiy taraqqiyot jarayonida tahlil qilinadi. Sovet davri, jadidchilik hamda mustaqillikdan keyingi adabiyotshunoslikda shakllangan turli yondashuvlar qiyosiy o‘rganiladi.