OYBEK VA ABDULLA QAHHORNING ADABIY-TANQIDIY QARASHLARI - Sabriddinov Akbarali; Umarova Husnida (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyandalari Oybek va Abdulla Qahhorning adabiy-tanqidiy qarashlari keng qamrovda tahlil qilinadi. Ularning badiiy adabiyotga qo‘ygan talablari, realizmga munosabati, ijodkor mas’uliyati hamda badiiy haqiqatni aks ettirishga oid qarashlari ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, ikki ijodkorning qarashlaridagi o‘xshash va farqli jihatlar qiyosiy tarzda tahlil qilinadi.