CHO‘LPON VA FITRATNING ADABIY-TANQIDIY QARASHLARI - Shoxruxbek Maxmidjonov; Xatamova Sarvinoz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jadid adabiyotining yetuk namoyandalari — Abdulhamid Cho‘lpon va Abdurauf Fitratning adabiy-tanqidiy qarashlari har tomonlama tahlil qilinadi. Ularning qarashlarining o‘zaro mushtarak va farqli jihatlari ochib berilib, ularning o‘zbek adabiy tanqidchiligi rivojiga qo‘shgan hissasi aniqlashtiriladi.