TALABALARDA YETAKCHILIKNI RIVOJLANTIRISH VA KUCHAYTIRISHNING INNOVATSION YO‘LLARI - Jiyanov Karimboy Omon oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda oliy ta’lim tizimida tahsil olayotgan talabalarning yetakchilik salohiyatini oshirish, ularning ijtimoiy-siyosiy va professional faolligini ta’minlashning innovatsion usullari tadqiq etilgan. Maqolada "soft skills" (yumshoq ko‘nikmalar), transformatsion liderlik nazariyasi, raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektning yetakchilikni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida talabalarning liderlik fazilatlarini rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar va strategik model ishlab chiqilgan.