YANGI O‘ZKEKISTON TARAQQIYOT STRATEGIYASIDA O‘ZBEK XALQ CHOLG‘ULARINI RIVOJLANTIRISH VA ISTIQBOLLARI - Nazarova Dilnoza Eraliyevna; Ismatova Oyniso Hikmat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi doirasida o‘zbek milliy musiqa san’atini rivojlantirish, xususan, o‘zbek xalq cholg‘ularini targ‘ib qilish, asrab-avaylash hamda mizrobli cholg‘ularini o‘rni beqiyos bo‘lib kelmoqda. Tadqiqotda milliy cholg‘u asboblarining tarixiy ildizlari, ularning madaniy meros sifatidagi ahamiyati hamda yosh avlodni milliy qadriyatlar ruhida tarbiyalashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, davlat tomonidan madaniyat va san’at sohasiga berilayotgan e’tibor, cholg‘u ijrochiligi maktablarini rivojlantirish, ta’lim tizimida milliy cholg‘ularni o‘qitishni takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada o‘zbek xalq cholg‘ularining kelajak istiqbollari, ularni xalqaro miqyosda targ‘ib qilish hamda milliy musiqa madaniyatini boyitishdagi roli haqida ilmiy xulosalar berilgan.