7-SINF O‘QUVCHILARIDA MAQOM IJROCHILIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA MILLIY TA’LIM TARAQQIYOT STRATEGIYASINING O‘RNI - Nazarova Dilnoza Eraliyevna; Kamilov Yahyobek Alisherovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumta’lim maktablarining 7-sinf o‘quvchilarida maqom ijrochilik ko‘nikmalarini shakllantirish jarayoni hamda uning milliy ta’lim siyosati bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Xususan, maktab musiqa ta’limida maqom san’atini o‘qitishning pedagogik ahamiyati, o‘quvchilarning estetik didi va musiqiy tafakkurini rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, maqom san’atini o‘rganishning Yangi Oʻzbekiston taraqqiyot strategiyasi doirasidagi ta’lim islohotlari bilan uzviy bog‘liqligi ko‘rib chiqiladi.