TARAQQIYOT STRATEGIYASI DOIRASIDA O‘ZBEK AN’ANAVIY IJROCHILIGIDA XALQ CHOLG‘ULARINING O‘RNI - Nazarova Dilnoza Eraliyevna; Yunusova Mashhura Shamsiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek an’anaviy ijrochiligida xalq cholg‘ularining o‘rni va ahamiyati, xususan, dutor cholg‘usi misolida ularning tarixiy rivoji hamda zamonaviy taraqqiyot strategiyasi tahlil qilinadi. Milliy cholg‘ularni asrab-avaylash, rivojlantirish va xalqaro miqyosda targ‘ib etish masalalari ko‘rib chiqiladi.