FAVQULODDA VAZIYATLARDA YO‘L INFRATUZILMASINING AHAMIYATI: NAZARIY VA EMPIRIK TAHLIL - Jumanazarov Arabboy; Rahmatjonov Ulug'bek; Yo'lbarsov Feruzbek; Mo'minov To'lqinjon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada favqulodda vaziyatlarda yo‘l infratuzilmasining roli va ahamiyati keng qamrovda tahlil qilinadi. Tadqiqotda nazariy asoslar, tarixiy va zamonaviy yondashuvlar, mintaqaviy va milliy tajribalar, shuningdek, amaliy tadqiqotlar natijalari yoritiladi. Yo‘l infratuzilmasi favqulodda vaziyatlarda aholining xavfsiz evakuatsiyasi, tezkor yordam ko‘rsatish va iqtisodiy-ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda muhim omil sifatida qaraladi. Maqolada mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar ham keltirilgan.