KITOB VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR - Xoshimova Muazzam Komil qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ma’naviyat va bilim qadriyatlarini asrab, avloddan-avlodga yetkazishda kitobning o‘rni bebaho. Insoniyat tarixida kitob ilm manbasi, taraqqiyot belgisi bo‘lib kelgan. Hozirgi zamonda esa hayotimizga raqamli texnologiyalar kirib kelishi, informatsion jamiyat shakllanishi kitob atrofidagi ilmiy-ma’rifiy muhitni tubdan o‘zgartirdi. Kitob va raqamli texnologiyalar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar, farq va o‘xshashliklar jamiyatda bilim olish va tafakkurni rivojlantirish borasida yangicha yondashuvlarni taqozo qilmoqda. Zamonaviy hayotda axborot oqimlari kuchaydi, insonning tafakkurini yangilash, bilimlarni doimiy oshirib borish zaruriyati kun tartibiga chiqdi. Shu bois, kitob va raqamli texnologiyalar, ularning hayotda tutgan o‘rni, yoshlarning bilim olish va ma’naviy tarbiyasiga ta’siri borasidagi izlanishlar muhim mavzuga aylandi. Kitob bilan bir qatorda raqamli texnologiyalar bugungi kunda ma’lumotlar uzatish, bilim olish va tahlil qilishga yangi imkoniyatlar ochib berdi.