O‘ZBEKISTONDA DRONLARDAN FOYDALANISHNING IQTISODIY AHAMIYATI - Turakulov Zoxid Tulkinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida dron (uchuvchisiz uchish apparatlari) texnologiyalaridan foydalanishning iqtisodiy samaradorligi, ularning qishloq xo‘jaligi, sanoat, transport-logistika, ekologiya va xavfsizlik sohalaridagi amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, dronlar yordamida mehnat unumdorligini oshirish, xarajatlarni kamaytirish va raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish imkoniyatlari yoritilgan.