UMUM TA’LIM MAKTAB O‘QUVCHILARINI FUTBOL TO‘GARAGIGA TANLAB OLISHDA ZAMONAVIY YONDASHUV - Mamatqulov Akmal Ahmadaliyevich; Jiyranov Adham Akram o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada umumta’lim maktab o‘quvchilarini futbol to‘garagiga tanlab olish jarayonini tashkil etish va uni zamonaviy yondashuvlar asosida takomillashtirish masalalari o‘rganildi. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning jismoniy tayyorgarligi, tezkorligi, chidamliligi va futbolga bo‘lgan qiziqishi asosida saralash usullari tahlil qilindi. Shuningdek, futbol to‘garagiga iqtidorli o‘quvchilarni aniqlashda zamonaviy testlar va pedagogik yondashuvlarning ahamiyati ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijasida futbol to‘garagiga saralash jarayonini to‘g‘ri tashkil etish o‘quvchilarning sport qobiliyatini rivojlantirish va mashg‘ulotlar samaradorligini oshirishga xizmat qilishi aniqlandi.