ZAMONAVIY O‘QUV MUASSASALARIDA O‘QUV-USLUBIY TA’MINOT: NAZARIY VA AMALIY ASOSLAR - Qurbonova Ruxshonaxon. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy o‘quv muassasalarida o‘quv- uslubiy ta’minotning mazmun-mohiyati, uning ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni hamda raqamli transformatsiya sharoitida takomillashuv jarayonlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonini samarali tashkil etishda o‘quv rejalari, fan dasturlari, darsliklar, metodik qo‘llanmalar va elektron resurslarning ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimini modernizatsiya qilish jarayonlari, xususan, O‘zbekiston Respublikasi Oliy ta’lim, fan va innovatsiyalar vazirligi faoliyati doirasida amalga oshirilayotgan islohotlar kontekstida o‘quv-uslubiy ta’minotni rivojlantirish yo‘nalishlari yoritiladi.