XORIJIY TILNI O‘QITISHDA MEDIA SAVODXONLIK VA BARRET TAKSONOMIYASI INTEGRATSIYASI - Xidirova Maftuna Ilhom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada xorijiy tilni o‘qitishda media savodxonlik va Barret taksonomoniyasi integratsiyasining nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Media savodxonlikning o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, axborotni tahlil qilish va baholash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Barrett taksonomiyasining bosqichlari orqali media savodxonlik kompetensiyalarini bosqichma-bosqich shakllantirish imkoniyatlari ko‘rsatiladi.