YOSHLAR JINOYATCHILIGINING MOHIYATI VA UNGA TA’SIR ETUVCHI OMILLARNING ZAMONAVIY TAHLILI - Raxmatov Kamoljon Ximmat o‘g‘li O‘ (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yoshlar jinoyatchiligining mohiyati, uning ijtimoiy-huquqiy xususiyatlari hamda zamonaviy sharoitda shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Xususan, yoshlar o‘rtasida jinoyatchilikning kelib chiqish sabablari sifatida ijtimoiy muhit, oilaviy tarbiya, ta’lim tizimidagi muammolar, iqtisodiy omillar va axborot makonining ta’siri ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Shuningdek, maqolada yoshlar jinoyatchiligining bugungi holati statistik va tahliliy yondashuv asosida o‘rganilib, uni kamaytirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari yoshlar jinoyatchiligining oldini olish va profilaktika choralarini takomillashtirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.