YOSHLAR JINOYATCHILIGINI OLDINI OLISHDA ZAMONAVIY NAZARIYALAR VA ULARNI AMALIYOTGA TATBIQ ETISH MUAMMOLARI - Raxmatov Kamoljon Ximmat o‘g‘li O‘zbekiston Respublikasi Jamoat xavfsizligi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yoshlar jinoyatchiligining kelib chiqish sabablari zamonaviy kriminologik nazariyalar asosida tahlil qilinadi. Unda kriminogen omillar, deviant xulq-atvor va ijtimoiy nazorat mexanizmlarining zaifligi nuqtai nazaridan muammo yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida ushbu nazariyalarni amaliyotga tatbiq etishdagi tizimli kamchiliklar hamda yoshlar jinoyatchiligini oldini olishga qaratilgan samarali kriminologik choralar ko‘rib chiqiladi.