BARQAROR RIVOJLANISH MAQSADLARINING SHAKLLANISHI, AHAMIYATI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abdusattorov Baxtiyor Bahodir o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Birlashgan Millatlar Tashkiloti tomonidan qabul qilingan Barqaror rivojlanish maqsadlarining (BRM) vujudga kelish tarixi, ularning global miqyosdagi ijtimoiy-iqtisodiy va ekologik ahamiyati hamda o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada 2030-yilgacha bo‘lgan kun tartibining insoniyat kelajagi uchun tutgan o‘rni yoritib berilgan.