BOSHQARUV TIZIMIDA NIZO VA STRESSLARNI BOSHQARISHNING PSIXOLOGIK VA TASHKILIY ASOSLARI - Xodjiyev Azamat baxodirovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu maqolada zamonaviy menejmentning dolzarb muammolaridan biri — boshqaruv jarayonida yuzaga keladigan nizo va stressli vaziyatlarni samarali boshqarish masalalari tadqiq etiladi. Maqolada nizolarning kelib chiqish sabablari, ularning turlari (ichki shaxsiy, shaxslararo, ochiq va yopiq nizolar) hamda nizo jarayonining modeli tahlil qilingan. Shuningdek, stress tushunchasi, uning inson fiziologiyasi va ish faoliyatiga ta’siri, stressni bartaraf etishning strategik usullari yoritilgan. Tadqiqot natijasida jamoada sog‘lom ruhiy iqlimni yaratish va disfunksional nizolarning oldini olish bo‘yicha ilmiy tavsiyalar ishlab chiqilgan.