BOZOR INFRATUZILMASI VA UNING UNSURLARI - Oybek Hasanov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada bozor infratuzilmasining mazmun-mohiyati, iqtisodiy tizimdagi o‘rni va asosiy tarkibiy qismlari keng yoritiladi. Bozor infratuzilmasining ishlab chiqarish va iste’mol jarayonlarini uzviy bog‘lovchi tizim sifatidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, uning rivojlanish yo‘nalishlari va zamonaviy iqtisodiyotdagi o‘rni ochib beriladi.