MUSIQA TERAPIYA ORQALI STRESSNI KAMAYTIRISH - Toshtemir Halilov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada musiqa terapiya va musiqiy mashg‘ulotlarning integratsiyasi orqali stressni kamaytirish masalasi ilmiy asosda yoritilgan. Musiqaning inson psixologik holatiga ta’siri, uning emotsional muvozanatni tiklashdagi o‘rni hamda ta’lim jarayonida qo‘llanilishi tahlil qilingan. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar orqali talabalar va o‘quvchilarda stress darajasini pasaytirishning samarali usullari ko‘rsatib berilgan.