QISQA HIKOYALAR ASOSIDA LEKSIK KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH - Halima Najmiddinova; Nurali Boqiyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumta’lim maktablarining yuqori sinf o‘quvchilarida leksik kompetensiyani shakllantirishda qisqa hikoyalardan foydalanishning pedagogik va lingvistik asoslari tahlil qilinadi. Maqolada adabiy matn, xususan, qisqa hikoyalarning lug‘aviy boylikni oshirish, kontekstual so‘z qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantirish va kommunikativ kompetensiyaga ta’siri masalalari yoritilgan. Shuningdek, mavjud ilmiy adabiyotlar va tajribalar asosida o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.