QIZIL OʻYNOQI VINOLARNI TAYYORLASH TEXNOLOGIYASINING NAZARIY VA AMALIY JIHATLARI - Baxtiyorov Ibrohim Boxodirovich; Aliyeva Muhabbat Ilxomjonovna; Abdullayeva Barno Atabekovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada qizil oʻynoqi vinolar ishlab chiqarishda qo’llaniladigan texnologiyaning nazariy va amaliy jihatlari batafsil o’rganiladi. Xom ashyo sifatining ahamiyati, fermentatsiya jarayonining o’ziga xos xususiyatlari, karbonat angidrid hosil bo’lish mexanizmi va an’anaviy va zamonaviy ishlab chiqarish texnikalari ilmiy jihatdan o’rganiladi. Qizil oʻynoqi vino ishlab chiqarishda mikrobiologik jarayonlarni tartibga solish, bosim ostida bijg`itish texnologiyalari va mahsulot sifatini saqlashning yangi usullari o’rganiladi. Ushbu tahlil ushbu vinoning organoleptik xususiyatlarini, bozor raqobatbardoshligini oshiruvchi o’zgaruvchilarni va ishlab chiqarish samaradorligini ta’minlashdagi qiyinchiliklarni ko’rib chiqadi. Tadqiqot natijalari vinochilik sektorini modernizatsiya qilish va mahsulot sifatini jahon standartlariga ko’tarish uchun juda muhimdir.