INSON KAPITALI VA HR STRATEGIYASINI RIVOJLANTIRISH ASOSIDA KORXONALAR STRATEGIK SALOHIYATINI MUSTAHKAMLASH - Sharifboyev Bunyod Azamat o`g`li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada korxonalar faoliyatini strategik yo’nalishda takomillashtirish uchun inson kapitalini samarali boshqarish va HR strategiyasini yangilashning ahamiyati ko’rib chiqilgan. Tadqiqot doirasida O’zbekiston korxonalaridan olingan ma’lumotlar asosida 2021–2024 yillar mobaynida bandlik dinamikasi, mehnat samaradorligi hamda kadrlarni malaka oshirishga yo’naltirilgan moliyaviy resurslarning o’zgarish tendentsiyalari atroflicha o’rganilgan. Olingan natijalar shundan dalolat beradiki, zamonaviy HR boshqaruvini joriy etgan tashkilotlarda ish samaradorligi ancha yuqori bo’lib, xodimlar tarkibining barqarorligi ham sezilarli darajada yaxshilanadi. Maqolada Yangi O’zbekiston taraqqiyot strategiyasi (2022–2026) doirasida olib borilayotgan inson kapitali rivojlantirishga oid siyosatga taqqosiy ko’z tashlangan va HR tizimlarini yangilashga oid amaliy ko’rsatmalar ishlab chiqilgan.