OLIY TA’LIMDA INTELLEKTUAL TA’LIM TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA TALABALARNING TEXNIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH - Gulmatova Hurriyat Sodikovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida talabalarning texnik tafakkurini rivojlantirishda intellektual ta’lim texnologiyalaridan foydalanishning nazariy-metodologik asoslari yoritilgan. Zamonaviy raqamli ta’lim muhitida muammoli o‘qitish, adaptiv o‘quv tizimlari, sun’iy intellekt elementlari va interaktiv platformalarning texnik tafakkurni shakllantirishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida tajriba-sinov ishlari olib borilib, intellektual texnologiyalar asosida tashkil etilgan o‘quv jarayoni talabalarning tahliliy, mantiqiy va konstruktiv fikrlash ko‘nikmalarini sezilarli darajada rivojlantirishi aniqlangan. Olingan natijalar asosida metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.