O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA OZIQ-OVQAT SANOATINI RIVOJLANTIRISH VA OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH - Boliyeva Shoiraxon Shuhratjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasida oziq-ovqat sanoatini rivojlantirish, oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati hamda ushbu sohada amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilinadi. Oziq-ovqat sanoati mamlakat iqtisodiyotining muhim tarmoqlaridan biri bo‘lib, u qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini qayta ishlash, yangi ish o‘rinlari yaratish hamda eksport salohiyatini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda davlat siyosati, zamonaviy texnologiyalarni joriy etish, investitsiyalarni jalb qilish hamda xalqaro tajribalardan foydalanish masalalari yoritilgan.