BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING O‘QUV FAOLIYATIDA KREATIV FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Raximov X.A.; Xudoyberdiyeva Nilufar Musurmon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu mavzuda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘quv faoliyati jarayonida kreativ fikrlash qobiliyatini rivojlantirishning pedagogik ahamiyati, mazmuni va usullari yoritiladi. Shuningdek, dars jarayonida innovatsion metodlar, interfaol usullar hamda ijodiy topshiriqlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, muammoli vaziyatlarga ijodiy yondashuvi va intellektual salohiyatini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Kreativ fikrlashni shakllantirishda o‘qituvchining roli, ta’lim muhitining ahamiyati hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan samarali foydalanish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim samaradorligini oshirish va o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi.