OLIY TAʼLIMDA ISHLAB CHIQARISH AMALIYOTI TUSHUNCHASI VA PEDAGOGIK MAZMUNI - Suropov Bahodir Maydanovich; Moyliyeva Dildora Abdurasulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Oliy taʼlimda ishlab chiqarish amaliyoti – talabalarning nazariy bilimlarini real ishlab chiqarish jarayonlari bilan uyg‘unlashtirishga qaratilgan muhim o‘quv bosqichidir. Mazkur jarayon talabalarda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish, amaliy ko‘nikma va malakalarni rivojlantirish, mustaqil qaror qabul qilish hamda mehnat jamoasida ishlash qobiliyatini mustahkamlashga xizmat qiladi. Ishlab chiqarish amaliyoti taʼlim va amaliyot integratsiyasini taʼminlab, bo‘lajak mutaxassisning kasbiy tayyorgarligini oshiradi, uning nazariy bilimlarini real sharoitda sinovdan o‘tkazish imkonini beradi. Pedagogik jihatdan bu jarayon taʼlimning kompetensiyaviy yondashuviga asoslanib, talabaning shaxsiy va kasbiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlaydi, masʼuliyat, intizom va kasbiy etika kabi sifatlarni shakllantiradi.