RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TA’LIM RESURSLARINI YARATISH VA BOSHQARISHNING METODIK MODELI - Buriyeva Farangiz Ravshanbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy ta’lim jarayonining muhim jihatlaridan biri bu raqamli ta’lim muhitining shakllanishi va unda foydalaniladigan ta’lim resurslarining yaratilishi hamda ularni samarali boshqarish masalalari hisoblanadi. Bugungi kunda har bir o‘qituvchi va o‘quvchi uchun qulay, interaktiv hamda moslashuvchan o‘quv muhiti tashkil etish dolzarb bo‘lib, aynan raqamli muhit bunday imkoniyatlarni kengaytira oladi. Ushbu muhit ichida foydalaniladigan ta’lim resurslarini ishlab chiqish, ularni muntazam yangilab turish, samarali boshqarish va ulardan to‘laqonli foydalanishni tashkil etish uchun zamonaviy metodik yondashuv zarur.