SUN’IY INTELEKTGA ASOSLANGAN AQILLI TA’LIM TIZIMLARINI LOYIHALASH VA PEDAGOGIK SAMARADORLIKNI TAHLIL QILISH - Raxmatullayev Kamol Ne'matulla o'g'li; Rashidova Ozoda Bayramali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola sun’iy intellekt (SI) asosidagi aqlli ta’lim tizimlarining (ATT) nazariy asoslarini, loyihalash tamoyillarini va pedagogik samaradorligini tahlil etadi. SI-ta’lim integratsiyasining imkoniyatlari, cheklovlari va istiqbollari o’rganilib umumiy tahliliy xulosalar berildi, ammo pedagogik samaradorligi ko’p jihatdan tizim arxitekturasi, o’qituvchi kompetensiyasi va institutsional kontekstga bog’liq ekanli izlanishimiz davomida ustuvor jihatligicha qoldi.