RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA MILLIY IQTISODIYOTNING BARQAROR O‘SISHINI TA’MINLASH VA INNOVATSION RIVOJLANISH STRATEGIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH HAMDA MOLIYA, BANK, TURIZM SOHALARIDA RAQAMLI IQTISODIYOT TAMOYILLARINI JORIY ETISH SAMARADORLIGINI - Abduraxmanova Muqaddas To‘xtasinovna; Karimbayev Jamshidbek Quvandiq o‘g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli transformatsiyani mamlakatimiz sharoitida keng joriy etish va foydalanish orqali mamlakatimizning iqtisodiy rivojlanishini yanada kuchli va raqobatbardosh qilish va bu kabi ijobiy natijalarga qanday qilib erishish ilgari suriladi. Mamlakatimiz sharoitida qanday qilib raqamli transformatsiya texnologiyalaridan foydalanish va bu kabi sa’y-harakatlar qanday qilib amalga oshirilishi o‘rganilgan izlanishlar bo‘yicha odamlarning fikrini bilish va shu bilan bit qatorda “Innovatsion rivojlanishnstrategiyalarini tuzishda raqamli texnalogiyalardan foydalanish” ish jarayonlarini bir muncha osonlashtirishi,raqamli texnalogiyalarning mamlakatimiz barqarorligini ta’minlashdagi o‘rni,turizm sohasida esa,“Smart turizm“ loyihasini amalga oshirish orqali iqtisodiy samaradorlikni bir muncha yaxshilashko‘rib chiqildi.