ALLERGIYAGA QARSHI PREPARATLARNING FARMAKOLOGIK XUSUSIYATLARI - Baxriddinova Moxichehra Adxam qizi; Allanazarov O.T (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqolada allergiyaga qarshi preparatlarning turlari, ularning farmakologik xususiyatlari, organizmga ta’siri va qo‘llanilish sohalari yoritilgan. Antigistamin vositalarning ta’sir mexanizmi, ularning samaradorligi hamda nojo‘ya ta’sirlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy tibbiyotda qo‘llanilayotgan yangi avlod allergiyaga qarshi dori vositalari haqida ma’lumot berilgan.